REHBERLİK SERVİSİMİZ

Şbt

Akran zorbalığı, akran grubu içinde fiziksel, duygusal ya da sosyal biçimde zarar veren, tekrar tekrar yaşanan saldırgan davranış biçimi olarak tanımlanmaktadır. Okul ortamlarında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Akran zorbalığı, mağdurlar üzerinde psikolojik, duygusal ve hatta fiziksel zararlara yol açabilir ve uzun süreli etkileri olabilir. Bu nedenle, öğrencilerde farkındalık yaratmak ve önleme stratejileri geliştirmek önemlidir. Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Cennet GÜRBÜZ eşliginde 3. ve 4. sınıflarda akran zorbalığı konulu etkinlik yapıldı. Akran zorbalığı çözüm masası,  arabuluculuk ekibi, şikayet birimi,  gözlem ekibi ve araştırma merkezi sorumluları belirlendi.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi Psikolojik Danışman öğretmenlerimiz Şerife YILMAZ tarafından Akran zorbalığı Veli Bilgilendirme Semineri yapılmıştır.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi Psikolojik Danışman öğretmenlerimiz Kübra ONAT  tarafından Akran zorbalığı Veli Bilgilendirme Semineri yapılmıştır.

Ock

Rehberlik Servisinde, akran zorbalığı yapmayan,arkadaşlarına iyi davranan öğrencilerle, arkadaşlık ağacı oluşturuldu. Beraber yapılan renkli el baskılarıyla arkadaşlığın ne kadar önemi olduğu vurgulanmıştır.

Ara

Rehberlik Öğretmenlerimiz, Anasınıfı Öğrencileriyle, akran zorbalığı kapsamında sevgi bilekliği etkinliği yaptı. 'Sevgi bilekliği" bizlere zorbalık yapmanın kötü olduğunu ve arkadaş olmanın güzel ve değerli olduğunu hatırlatacak.' Mesajı verilmeye çalışıldı.

Ara

Okulumuzda  Rehberlik Servisimiz Öğretmenlerimiz arcılığıyla

Mahremiyet eğitimi anlatıldı ve istemediğimiz halde bize dokunmak isteyenler olursa nasıl tepki vermemiz gerektiği hakkında bilgi verildi

Akran zorbalığı kapsamında zorbalık yapan öğrenciler için hazırlanan olay örnekleri konuşuldu.

Zorbalık yapmadan nasıl güzel konuşabiliriz?

Aralarında problem olan anlaşamayan iki öğrenci arasında arkadaşlık ilkeleri belirlenerek arkadaşlık sözleşmesi yazıldı.

Akran zorbalığı yapan ama zorbalığı engelleme çalışmalarından sonra davranışları düzelen öğrenciler için her sınıftan bir sınıfın en iyi dostu belirlenecek.

Psikolojik sağlamlık kapsamında duygular tanıtılarak son günlerde yoğun olarak hissettiği duyguyu yüz ifadesi olarak çizme çalışması

Psikolojik sağlamlık kapsamında sınıflara afiş asıldı.

Psikolojik sağlamlık kapsamında veli seminerleri sonrasında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Rehberlik servisi ilk yardım çantası yardımıyla rehberlik servisi tanıtıldı ve gökkuşağı balığı hikayesi anlatıldı.