Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Kutlu Olsun.

Tüm Kahraman Şehitlerimizi Saygı ve Rahmetle Anıyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Kutlu Olsun.

Tüm Kahraman Şehitlerimizi Saygı ve Rahmetle Anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yılında Mehmet Akif  ERSOY’u saygı ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

'Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.' Mustafa Kemal Atatürk

Kadınlar bizim baş tacımızdır.

Tüm bayan çalışanlarımızın,

Kadınlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.(Hüseyin MART Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü)

"Cennet annelerin ayakları altındadır." Hz. Muhammed(SAV)

Okulumuzdaki kıymetli öğretmen arkadaşlarımız ve tüm çalışan bayan çalışma arkadaşlarımızın ve tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla İstiklal Marşını güzel okuma yarışması yapılacaktır.

Mrt

İlçemizde gerçekleşen akıl ve zeka oyunları turnuvasına okulumuz da katılmıştır. Turnuvada okulumuzu; Q Bitz kategorisinde 4/E sınıfından Buğlem Nur TÜNMEZ, Mangala kategorisinde 3/K sınıfından Ali YAVUZ, Küre kategorisinde 4/E sınıfından Ayşe SÜMBÜL ve Pentago kategorisinde 4/E sınıfından Mert Bera KARATOP temsil etmiştir. Öğrencilerimize ve danışman öğretmenimiz Yemliha ARABACIYA teşekkür ederiz.

Şbt

2023 2024 Eğitiö Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı Okulumuz Konferans Salonunda Yapıldı.

Ock

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli polislerimiz okulumuza ziyarette bulundular. Kendilerine, tüm emniyet müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

Ock

Kütüphanemiz  deprem şehidimiz Tekin SAYAR ve Latife SAYAR  anısına adliye çalışanlarının desteği ile kurulmuştur.  Kütüphanemizin açılışına Okul müdürümüz Sayın Niyazi SAYGINER;in eşliğinde;  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hüseyin MART  Şube Müdürümüz sayın Bekir AKÇİN, kütüphanemizin kurulmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Adliye  personelinden Naile ALEVCİ, İhsan ÖZHAN, okul aile birliği başkanımız Sayın Tuğba KINALI velilerimiz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla açılmıştır. Emeği geçen herkese Teşekkür ederiz.

Kas

"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Mustafa Kemal Atatürk

24 Kasın Öğretmenler günü, okulumuzda bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Kas

"Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlu olsun.

Ekm

Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi

Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

Okulumuz 3/B ,3/C, 3/G ve 3/F  sınıfı öğretmen ve öğrencilerinin ÇEDES Projesi kapsamında Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliğini ziyaretleri.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf KAHRAMAN, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hüseyin MART ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı sayın Ahmet AKKÜNCÜ okulumuzun eğitim öğretime açılması dolayısıyla okulumuzu ziyarette bulundular. Öğrencilere kısa bir ziyaret konuşması yapan  İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf KAHRAMAN okulumuzda incelemelerde bulundu. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

ZİYA GÖKALP İLKOKULU

Türk Milli Eğitiminin genel amacı,Türk Milletinin bütün fertlerini :

1-Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;

2- Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;

3. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;

Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.

Eyl

Hep birlikte,ekip ruhuyla, okulumuzun yeni gelen malzemelerini taşıyıp okulumuzu ve sınıfımızı hazırlarken, İş te beraber aş ta beraber....